Batterij-vervang-stappenplan

Voordat ik eindelijk de batterijen van mijn fietslamp ga vervangen, rij ik vaak al een paar weken zonder licht. Maar ALS ik het dan ga doen, weet ik onmiddellijk waarom ik er zo lang mee wacht: Er kan ZOVEEL misgaan! Wil je jezelf een hoop rompslomp besparen? Volg het stappenplan!

STAP 1: Koop duktape en batterijen. Kijk VOOR je de batterijen koopt welk formaat het moet zijn, zodat je niet ineens met acht piepkleine AA batterijen zit, als je lamp (zoals de mijne) formaat A moet hebben.

STAP 2: Zorg dat je een schroevendraaier hebt. Let op! Het gaat hier niet om een WILLEKEURIGE schroevendraaier. Het moet een KRUISKOP zijn. Niet te klein EN niet te groot.

Stap 3: Ontdek waar de schroefjes zitten en draai ze los. Denk voor je dit doet alvast na over een VEILIGE plek om ze te bewaren, want…. straks moeten die schroefjes er ook weer in!!  TIP: Leg de schroefjes NIET op de portiektrap. De kleur van de trap is zodanig gekozen dat losliggende spullen zo min mogelijk opvallen en dat is NIET wat je wilt van je fietslampschroefjes…

Stap 4: Haal de kap van de lamp. Lukt dat niet? Dan zitten er vermoedelijk nog schroefjes in. Ga NIET wrikken met een mesje of met de schroevendraaier, maar ga terug naar stap 3.

Stap 5: Heb je de schroefjes eruit en de kap er af, dan kan je de batterijhouder eruit halen.

Stap 6: Ga even op de portiektrap zitten om een systeem te ontwikkelen waardoor je exact weet welke batterij uit de lamp komt en welke batterij uit het pakje. Je legt dus NIET (ik noem maar wat) alvast 4 batterijen klaar op een traptree, om de lege batterijen daarna op dezelfde traptree te leggen. TIP: Ga niet op dezelfde traptree zitten als waar je zojuist de ombouw van je fietslamp hebt neergelegd.

Stap 7: Plaats de batterij-houder weer in de lamp OP PRECIES DEZELFDE MANIER ALS HIJ ERUIT GEKOMEN IS. (Doe je hem achterstevoren, of ondersteboven, dan PAST dat WEL, maar BRANDT hij NIET.) TIP: check voor je het kapje weer vastschroeft of de lamp het doet!

Stap 8: Doet de lamp het? Maak het kapje weer vast met de schroefjes. (Voor wie de tip van stap 3 te laat kwam: Vastplakken met de in stap 1 gekochte duktape is ook een optie!)

 

Reacties
  1. 3 jaar ago
    • 3 jaar ago
  2. 3 jaar ago
    • 3 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld