Zo simpel als dit…

Alles is op te lossen. En dat geldt ZEKER voor pc-problemen. Als alles zo simpel zou zijn…

Het is gewoon een kwestie van aanpassen. Bestanden verplaatsen lukt niet meer, dus ik stuur het betreffende bestand gewoon naar mezelf en dan zet ik op een andere plek weer neer. Makkelijk zat. Elke keer als ik mijn mail open, komt er een pop-up die om mijn wachtwoord vraagt. Ik hoef dan alleen op oké te klikken. Of op het kruisje. Of eerst op oké en dan op het kruisje en dan is ‘ie weg. Om na 3 seconden weer op te ploppen. Dan is het simpelweg een kwestie van herhalen van de muisklik methode. Geen probleem.

Opstarten duurt 20 minuten, maar dat is een kwestie van plannen. Eerst de pc aanzetten, dan koffie zetten, stofzuigen en de vaatwasser uitruimen en ik kan direct aan de slag.

Pas als ik mijn zakelijk mailadres alleen nog kan bekijken via internet, dat om de klip-klap ‘network error’ aangeeft, geef ik de strijd op. Er komt een nieuwe laptop. NU! Bij Yorcom zetten ze gelijk de bestanden over, zodat ik direct aan de slag kan als ik met de laptop huis kom. En inderdaad: Hij start gelijk op! Ik kan mijn mail verzenden zonder dat er bij elke inademing een pop-up voorbij komt. Alle documenten staan met twee muisklikken op de juiste plek. MAAR:

Mails die ik aan het schrijven ben zijn plotseling in het niets verdwenen. Symbolen in de taakbalk wisselen spontaan van plek. De letters op het scherm zijn afwisselend extreem groot of piepklein. De zinnen die ik intik komen op een volstrekt willekeurige plek terecht. (Bij voorkeur middenin een woord, zodat het moeilijk te verwijderen is.)   Van de 800 mailadressen heb ik er nog maar 200 over en ALLE GROEPEN MET KLANTENBESTANDEN ZIJN VERDWENEN!! En dan heb ik het nog niet eens over alle automatisch opgeslagen wachtwoorden die verdwenen zijn. En die ik uiteraard nergens heb opgeslagen.

Om een zenuwinzinking te voorkomen heb ik besloten een pauze in te lassen in het versturen van de inspiratie-service. En die pauze is nu alweer voorbij! Mijn super cadeau-dochter, mijn geniale zoon, de jongens van Yorcom, Peter de Vries en Colette Planken hebben zich intussen over mijn laptop gebogen. Nu eens dit oplossend, dan weer dat.  En het gezamenlijk resultaat is dat jij nu deze mail aan het lezen bent. En vermoedelijk krijg je er over 14 dagen weer één. Als alles zo simpel was…

Reacties
  1. 3 jaar ago
    • 3 jaar ago
  2. 3 jaar ago
  3. 3 jaar ago
    • 3 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld